Grænsesætning eller dialog…
Erhvervspsykolog David Graae har de sidste otte år undersøgt årsager til mistrivsel blandt lærere og pædagoger. En del lærere og pædagoger oplever en øget tendens til at forældre ser relationen til skolen eller daginstitutionen som et serviceorgan frem for et samarbejde. Dette påvirker den psykologisk tryghed og tager ressourcer fra kerneopgave omkring barnets trivsel og dannelse.
For at løse denne udfordring har jeg udviklet nogle erhvervspsykologiske værktøjer, der både fungerer for den enkelte medarbejder og arbejdspladsen som helhed.


Bogen udkommer foråret 2025
Et godt forældresamarbejde
Erhvervspsykolog David Graae har skrevet en praksisnær bog og holder workshops om emnet for at sikre at skoler og daginstitutioner er klædt på til at sikre et godt forældresamarbejde. Budskabet er at grænsesætning og tydeliggørelse af at samarbejdet er et fælles ansvar hjælper både forældre og medarbejdere, eftersom det sikrer at ressourcerne bruges bedst muligt. At det bruges på børnene frem for på mistrivsel, uklare forventninger og dårlig kommunikation i samarbejdet.
Målgruppen er primært lærere og pædagoger, men værktøjerne vil også kunne omsættes for andre faggrupper indenfor dagplejen, familiegrupper, plejehjem, handicapområdet m.m.
Workshop
Til workshoppen vil erhvervspsykolog David Graae sikre at du/i kan besvare følgende spørgsmål:
• Hvordan får vi sat en tydelig grænsesætning med forældre for at skabe et godt forældresamarbejde?
• Hvordan sikrer vi at tillid og samarbejde er et fælles ansvar?
• Hvordan får vi sikret den psykologiske tryghed i samarbejdet ved bl.a. at undgå at blive fanget i forsvarsposition?

Workshoppen består af konkrete psykologiske værktøjer der kan overføre direkte til praksis på arbejdsplads. Der er stor erfaring med oplæg for større og mindre forsamlinger og kan derfor foregå på mindre arbejdspladser til flere hundrede deltagere.